Πώληση!
Cacicol

Cacicol 5 αμπούλες 0.33 ml


Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες


Thea Synapsis

65,90 € με ΦΠΑ.

-5,41 €

71,31 € με ΦΠΑ.

Πληροφορίες

Το επιθήλιο του κερατοειδή, όπως και κάθε ιστός, αποτελείται από τα κύτταρα και τηνεξωκυττάριο θεμέλια ουσία (ΕΘΟ). Η ΕΘΟ είναι ένα δομικό πλέγμα που συγκρατεί τα κύτταρα του επιθηλίου του κερατοειδούς και βοηθάει στην επικοινωνία των κυττάρων. Αποτελείται από τις πρωτεΐνες: κολλαγόνο και ελαστίνη και τις γλυκοζαμινογλυκάνες (GAGs)οι οποίες είναι η θειική ηπαράνη, το υαλουρονικό οξύ και η θειική κερατάνη.

Όταν υπάρχει λύση του επιθηλίου του κερατοειδή (εξαιτίας τραυματισμού, εγκαύματος, εκδοράς, δυστροφίας, ερπητικής λοίμωξης, κλπ) τα δομικά συστατικά της ΕΘΟ διασπόνται από διάφορα ενζυμα. Σε φυσιολογικές συνθήκες η ΕΘΟ επανασχηματίζεται και ο ιστός αποκαθίσταται. Σε χρόνιες καταστάσεις η επούλωση δεν ολοκληρώνεται επειδή τα GAGs συνεχίζουν να διασπώνται από τα ένζυμα.

Το Cacicol® περιέχει την δραστική ουσία θειική πολυ-καρβοξυμεθυλογλυκόζη η οποία είναι ανάλογο των GAGs (της θειικής ηπαράνης). Το Cacicol®, επειδή δεν διασπάται από τα ένζυμα, συμμετέχει στην αποκατάσταση της ΕΘΟ (του πλέγματος) αντικαθιστώντας τις διασπασμένες GAGs.